Indicatori de publicații


Pentru articolele care au folosit resursele centrului, vă rugăm să precizați la finalul articolului următoarea frază de recunoaștere. După publicare vă rugăm să ne trimiteți detalii despre articole.

V-am ruga ca, în lucrările publicate în jurnale sau volume ale conferințelor (secțiunea Acknowledgement) sau în lucrările de diplomă și disertație sau tezelor de doctorat (la finalul introducerii) care au beneficiat de serviciile RaaS-IS, să inserați propoziția: 

  • pentru lucrările în limba română:
    • "Procesarea și analiza datelor a fost realizată cu sprijinul proiectului SMIS 124759 - RaaS-IS (Research as a Service Iasi), finanțat prin Programul Operațional Competitivitate". 
  • pentru lucrările în limba engleză:
    • "Data processing and analysis in this paper were supported by the Competitiveness Operational Programme Romania, under project SMIS 124759 - RaaS-IS (Research as a Service Iasi)".

Acknowledgements

This paper is partially supported by the Competitiveness Operational Programme Romania under project number SMIS 124759 - RaaS-IS (Research as a Service Iasi).


Broșura de prezentare: Brosura Prezentare RaaS-IS.pdf


Articole presă despre proiect:


  • https://ziarelocale24.ro/centrul-raas-is-al-uaic-iasi-infrastructura-si-asistenta-gratuita-pentru-parteneriate-de-cercetare-buna-ziua-iasi-bzi-ro/202836
  • https://www.stiri247.com/centrul-raas-is-al-uaic-iasi-infrastructura-si-asistenta-gratuita-pentru-parteneriate-de-cercetare
  • https://www.bzi.ro/centrul-raas-is-al-uaic-iasi-infrastructura-si-asistenta-gratuita-pentru-parteneriate-de-cercetare-4558774
  • https://suceavaonline.ro/centrul-raas-is-al-uaic-infrastructura-si-asistenta-gratuita-pentru-parteneriate-de-cercetare/
  • https://infoiasionline.ro/centrul-raas-is-al-uaic-infrastructura-si-asistenta-gratuita-pentru-parteneriate-de-cercetare/129955/



Program Operațional Competitivitate 2014-2020

Axa Prioritară 1: Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor
Acțiunea: Dezvoltarea unor rețele de centre CD, coordonate la nivel national si racordate la retele europene si internationale de profil si asigurarea accesului cercetatorilor la publicatii stiintifice si baze de date.

Cod competiție: POC/398/1/1,  SMIS 124759, ctr. nr. 236/21.04.2020

Titlul proiectului: "Research As A Service"- Iași,

Acronim RaaS- IS

„Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020" 

Nr înregistrare UAIC: 151/15.06.2021

 

Procedură pentru aprobarea și finanțarea participării la conferințe 

Art. 1 Prezenta procedură reglementează modul de acces al experților proiectului la sprijin financiar pentru participarea la conferințe, cu precădere la cele cu volume indexate în baze de date științifice internaționale.

Art. 2 Au dreptul la sprijin financiar în vederea participării la conferințe organizate în străinătate experții proiectului, care respectă cumulativ următoarele condiții:

  • au o lucrare acceptată în vederea prezentării la o conferință de prestigiu organizată în străinătate și există dovezi ale acceptării lucrării (scrisoare de acceptare, programul conferinței, mesaj primit prin e-mail etc.);
  • lucrarea a fost realizată beneficiind de serviciile și tehnologiile disponibile prin centrul RaaS-IS, iar în secțiunea Acknowledgement se specifică codul/titlul proiectului: This paper is partially supported by the Competitiveness Operational Programme Romania under project number SMIS 124759 - RaaS-IS (Research as a Service Iasi).
  • există un aviz favorabil din partea managerului de proiect după completarea electronică a formularului din Anexa 1.
Se va acorda prioritate lucrărilor care valorifică serviciile proiectului, inclusiv dezvoltarea de noi parteneriate de cercetare și personalului care contribuie substanțial la operaționalitatea centrului.

 Art. 3 Poate fi solicitat sprijin financiar în vederea participării la conferințe organizate în perioada 21.06.2021 – 20.04.2022.
 Art. 4 Experții proiectului pot solicita finanțare pentru participarea la o conferință organizată în străinătate, în limita celor 30 (15*2) participări la conferințe prevăzute prin proiect.
 Art. 5 Valoarea estimativă a sprijinului financiar pentru toate participările la conferințe este de max. 170.000,23 lei, din care:
  • max. 14.647,50 lei pentru diurna (15* 2*3*35 EUR/persoană),
  • max. 73.502,73 lei pentru transport ( 15*2*527 EUR/ persoană),
  • max. 41.850,00 lei ca sumă forfetară pentru cazare (15*2*2*150 EUR/ persoană),
  • max. 40.000,00 lei pentru taxa de participare * minim 15 per*400 EUR/ persoană.

Art. 6 În vederea obținerii sprijinului financiar pentru participarea la o conferință, solicitantul va completa o cerere electronică conform modelului anexat prezentei metodologii, cu cel puțin 20 zile înaintea datei estimate pentru plecarea la conferință.
Pentru transportul aerian, se depune referat de necesitate la serviciul achiziții in termenul stabilit împreuna cu expertul responsabilul de derularea procedurii de achiziție. 

Art. 7 Cererea va fi analizată de managerul proiectului în maximum 48 ore de la primirea cererii și va fi aprobată în condițiile prezentei metodologii, respectării plafonului și a bugetului alocat acestui tip de activități prin cererea de finanțare. 

Art. 8 Managerul de proiect va transmite expertului, în maximum 48 ore de la depunerea cererii, rezultatul analizei solicitării acestuia și îl va îndruma în vederea realizării formalităților necesare. După aprobare, participantul va urma procedura UAIC de deplasare în străinătate

Art. 9 În cazul participărilor la conferințe, cheltuieli de transport -mijloacele de transport acceptate sunt:
  • autoturism personal,
  • avion,
  • tren,
  • mijloace de navigație fluvială. 

În cazul transportului cu autoturismul personal se va face dovada că, valoarea totală a cheltuielilor cu transportul este inferioară călătoriei cu avionul (se va prezenta o ofertă de preț de la o companie de transport aerian).
 Se acceptă la decontare:

  • avion pe orice distanță clasa economică;
  • tren, după tariful clasei a II-a, pe distanțe până la 300 km și după tariful clasei I, pe distanțe mai mari de 300 km;
  • nave de călători, după tariful clasei I;
  • mijloace de transport în comun, după tarifele stabilite pentru acele mijloace;
  • mijloace de transport auto, costul real al combustibilului;
  • vagonul de dormit este eligibil numai pentru călătoriile pe timp de noapte, pe distanțe mai mari de 300 km;
  • transportul de la aeroport/gară/autogară și locul de cazare/locul delegării, numai cu mijloace de transport în comun (inclusiv când acestea se află în localități diferite);
  • taxe pentru: trecerea podurilor, traversare cu bacul, taxe de aeroport/gară.

Art. 10

(1) În vederea decontării cheltuielilor de transport, precum și pentru decontarea taxei de participare, după caz, expertul va prezenta la Serviciul Financiar al Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași documentele care dovedesc efectuarea acestora (facturi, chitanțe, bonuri fiscale, extrase de cont – pentru plățile făcute prin virament bancar, inclusiv on-line, după caz). 

Documentele justificative pentru transport cu autoturismul personal sunt:

  • bonuri taxe autostradă;
  • bonuri taxe de trecere a podurilor, bac etc;
  • bon fiscal de combustibil, cu înscrierea pe verso a numărului de înmatriculare a autoturismului și a persoanei care efectuează deplasarea (data de pe bonul de carburant trebuie sa fie obligatoriu în interiorul perioadei de deplasare);
  • Se decontează traseul cel mai scurt conform aplicației ROUTE 66 Route 2003 recomandat de Autoritatea Rutieră;
  • declarație privind consumul specific de carburant.
În cazul transportului cu mașina personală, la deplasările externe, se poate deconta cazare pe traseu după parcurgerea unei distanțe zilnice de minim 500 km.

Documentele justificative transport cu avion/tren/navigație fluvială:
  • bilete/tichete de călătorie;
  • tichetele de îmbarcare în cazul transportului cu avionul;
  • factură;
  • chitanță/ extras de cont pentru a dovedi achitarea facturii, ( acestea sunt pe numele titularului de decont).
(2) Factura pentru taxa de participare trebuie să fie emisă pe numele Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Bd. Carol I, nr. 11, 700506, Iași, jud. Iași, România, cod fiscal 4701126, numele expertului urmând să apară doar la secțiunea dedicată explicațiilor referitoare la taxa de participare.

(3) Cheltuielile aferente participării experților la conferințe organizate în străinătate NU pot fi decontate în lipsa documentelor menționate anterior. 

Art. 11. Pot fi decontate numai cheltuieli efectuate după data aprobării de către managerul proiectului a cererii de acordare a sprijinului financiar pentru participarea la conferințe.

Art. 12. 

(1) Pentru cheltuielile legate de transport și cazare pot fi solicitate sume în avans cu mai puțin de 10 zile înaintea plecării la conferință iar pentru diurnă cu 2 zile, dar acest lucru atrage obligativitatea depunerii decontului în maximum 24 ore de la întoarcerea din deplasare.
(2) Nerespectarea acestui aspect atrage aplicarea de penalități de întârziere care vor fi suportate de expert.

 Art. 13 
(1) Cheltuielile legate de taxa de participare la conferință pot fi decontate și înainte de perioada de desfășurare a conferinței, cu condiția existenței facturii și documentelor de plată în original.
(2) Ulterior efectuării deplasării, va trebui atașată dovada participării la conferință. 

Art. 14 Toate documentele redactate într-o limbă străină vor fi însoțite de o traducere în limba română realizată de expert, fără a fi necesare serviciile unui traducător autorizat. 

Art. 15 După participarea la conferință, expertul va depune în aplicația de stocare fișiere RaaS-IS, documente PDF scanate după programul conferinței, lucrarea susținută, certificatul de participare, prezentarea PowerPoint, fotografii și va completa Raportul de participare care să conțină identificarea participantului și a locației conferinței. 

Art. 16 Prezenta procedură a fost elaborată de echipa de management a proiectului "Research As A Service"- Iași și poate fi modificată sau completată în funcție de nevoile specifice care decurg din implementarea proiectului. 


Manager proiect,
Prof.univ.dr. Marin FOTACHE
 


Program Operațional Competitivitate 2014-2020

Axa Prioritară 1: Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor
Acțiunea: Dezvoltarea unor retele de centre CD, coordonate la nivel national si racordate la retele europene si internationale de profil si asigurarea accesului cercetatorilor la publicatii stiintifice si baze de date.

Cod competiție: POC/398/1/1,  SMIS 124759, ctr. nr. 236/21.04.2020

Titlul proiectului: "Research As A Service"- Iași,

Acronim RaaS- IS

„Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020"

 

Anexa nr. 1 

Se aprobă.

Manager proiect,

prof.univ.dr. Marin FOTACHE 

 

Domnule Manager de proiect, 

 

 

Subsemnatul(a) _________________________________________________________, angajat al Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași, Facultatea ___________________________________________________________________, expert în cadrul proiectului "Research As A Service"- Iași ,cod proiect POC/398/1/1,  SMIS 124759, vă rog să aprobați, finanțarea participării la Conferința ___________________________________________________________________________ organizată de __________________________________________________________________, la ________________________________, în perioada _______________________.

 

 

 

 

 

Data:                                                                                                                                   Semnătura,




UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" din IAȘI
RaaS-IS POC – SMIS: 124759
http://raas-is.uaic.ro
​Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro