Termeni și condiții generale pentru utilizarea platformei RaaS

Acești termeni și condiții de utilizare au scopul de a explica obligaţiile noastre ca Furnizor de soluții/aplicații informatice și/sau servicii și obligatiile dumneavoastră, în calitate de Utilizator.

Vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile de utilizare înainte de a solicita crearea unui cont pe platforma RaaS – Research As A Service. Selectând „Accept", „Ok", „Continuă", „Da", prin accesarea şi navigarea sau prin utilizarea software-ului de pe platforma RaaS-IS în orice fel implică acceptarea în întregime a Termenilor și condițiilor de utilizare. Accesul la platforma RaaS-IS  se supune Termenilor și Condițiilor de utilizare, implicând acceptul dumneavoastră  explicit fără obiecțiuni, cu privire la aceștia și reprezintă întreaga înțelegere (contractul valabil încheiat) dintre părți.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, denumită generic în cele ce urmează UAIC, în calitate de proprietar/administrator al platformei RaaS-IS își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestei platforme, precum şi Politica de Confidențialitate și Termenii de utilizare, fără nici un fel de notificare prealabilă. De aceea, vă rugăm să vizitați periodic această secțiune pentru a verifica Termenii și Condițiile de utilizare pe care ați agreat să le respectați.

Datele  de contact vor putea fi modificate de dumneavoastră oricând, fie prin apelarea suportului tehnic oferit, fie direct, adresându-vă administratorului platformei. Pentru orice nelămuriri sau nemulțumiri, vă rugăm să vă adresați administratorului platformei.

Accesarea platformei RaaS-IS  se face numai de către persoane autorizate, în condiții de securitate asigurate prin mijloace electronice, potrivit legii.

Statisticile agregate ale utilizării platformei nu permit identificarea utilizatorilor în mod individual.

Completarea de catre dumneavoastră a formularelor de pe acest site are semnificația înțelegerii și acceptării de către dumneavoastră a modalitătilor și condițiilor de utilizare și prelucrare a acestor date, așa cum sunt ele descrise în prezentele condiții de utilizare.

 

DEFINIŢII

  • Acord – înseamnă acești Termeni şi Condiții de utilizare.
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – este proprietarul platformei RaaS-IS.
  • Utilizator – orice persoană fizică înregistrată pe platforma RaaS-IS care, prin finalizarea procesului de creare a Contului şi-a dat acordul cu privire la clauzele specifice platformei RaaS-IS din secțiunea Termeni şi Condiţii de utilizare.
  • Cont – reprezintă secțiunea din Site formată dintr-un nume de utilizator şi o parolă care permite oricărui utilizator transmiterea Comenzii și accesarea resurselor/serviciilor RaaS-IS.
  • Comanda – înseamnă un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între UAIC şi utilizator prin care utilizatorul transmite UAIC, prin intermediul platformei RaaS-IS intenția sa de a utiliza gratuit resursele RaaS. Prin finalizarea Comenzii, Utilizatorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de înregistrare, sunt corecte, complete şi adevarate la data plasării Comenzii.
  • Furnizare resurse/servicii – înseamnă acordarea de către UAIC a accesului Utilizatorului la cont, în calitate de Client prin care acesta accesează aplicațiile software, gratuit. Clientul poate utiliza aplicația informatică închiriată, prin comandă on-line, ceea ce îi conferă doar dreptul de utilizare ale acesteia, în condițiile specificate în acești Termeni şi Condiții de utilizare, acord, fie în scris, pe cale electronică, inclusiv in cadrul Serviciului.
  • Servicii de mentenanţă – reprezintă servicii de actualizare (update) permanentă a platformei RaaS-IS conform cerințelor tehnice.
  • Servicii de consultanţă – reprezintă servicii specializate de îndrumare, recomandare şi asistenţă pentru Clienţi în vederea utilizării la parametri optimi a platformei RaaS-IS.
  • Date – înseamnă orice date introduse de către Client în aplicațiile informatice sau aparținând platformei RaaS-IS.
  • Proprietate intelectuală– înseamnă orice marcă de comerț, marcă de serviciu, drepturi de autor, drept moral, chiar într-un design, know-how şi orice alte drepturi de proprietate intelectuală sau industrială, oriunde în lume, înregistrat sau nu.
  • Abonament gratuit – înseamnă dreptul de utilizare aplicațiilor software, în mod gratuit, conform specificaţiilor şi conţinutului descrise pe platforma RaaS-IS de către orice utilizator persoană fizică, care solicită acest lucru şi se înregistrează pe situl platformei.

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin înregistrarea unei Comenzi, Utilizatorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care UAIC îşi derulează operaţiunile. Notificarea primită de către utilizator, după efectuarea Comenzii are rol de informare şi nu reprezintă acceptarea Comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail).

OBLIGAŢIILE UAIC

UAIC va acorda dreptul de a accesa şi de a folosi on-line aplicaţiile platformei RaaS-IS, cu facilitățile disponibile fiecărui Client în parte, în funcție de tipul de resursă solicitată. Acest drept este non-exclusiv, netransferabil şi limitat de către prezentul acord.

Acesta este un serviciu şi orice utilizator îl poate solicita şi obține, cu condiţia înregistrării şi creării unui cont, în condiţiile şi limitările stabilite de către UAIC. Datele de acces pentru accesarea aplicaţiei/aplicaţiilor software vor fi acordate nominal, unui singur utilizator persoana fizică  (nu se acordă mai multe conturi de acces gratuite pentru aceeași persoană fizică).

Pentru a folosi serviciile oferite de UAIC, vă obligați să:

  • Furnizați date reale, exacte și complete despre dumneavoastră și instituția în care activați, așa cum este specificat în formularul de înregistrare;
  • Actualizați, atunci când situația o cere, datele de înregistrare pentru a fi reale, exacte și complete. Dacă veți furniza informații care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, UAIC are dreptul să suspende sau să desființeze contul dumneavoastră și să refuze toate încercările curente sau viitoare de folosire a platformei RaaS-IS.

În momentul înregistrării pentru accesul pe platforma RaaS-IS, vi se vor solicita anumite informații incluzând o adresa de e-mail insituțională, validă. Pe lângă termenii și condițiile care vor fi reglementate în politica UAIC, înțelegeți și acceptați faptul că administratorul platformei RaaS-IS poate divulga unor terți anumite informații conținute în cererea dumneavoastră de înregistrare. UAIC nu va divulga numele, adresa, adresa de e-mail sau numărul dumneavoastră de telefon fără consimțământul dumneavoastră, cu excepția cazurilor prevăzute de lege când comunicarea acestor informații este necesară și în conformitate cu politica de confidențialitate.

Contul, parola și securitatea datelor

Sunteți răspunzător de păstrarea confidențialității asupra informațiilor și a parolei dumneavoastră. Sunteți de acord să ne sesizați în legătură cu orice utilizare neautorizată a parolei și a înregistrării dumneavoastră. Sunteți de asemenea de acord să folosiți butonul de ieșire din contul dumneavoastră când doriti să părăsiți sesiunea de lucru în platforma RaaS-IS.
UAIC  nu va fi răspunzătoare pentru nici o pagubă morală sau materială provocată prin nerespectarea acestei prevederi de către dumneavoastră.
Serviciul poate fi folosit doar pentru utilizarea aplicațiilor platformei RaaS-IS și alte operațiuni legate de acestea, în condițiile legii. Nu ne asumăm responsabilitatea pentru alte aplicații  folosind acest serviciu.

UAIC își rezervă dreptul de a restricționa accesul la contul unui utilizator în următoarele cazuri:

  • încercarea de fraudă sau acțiuni ilegale, de care s-a luat cunoștință prin orice mijloace;
  • încercarea de fraudă sau frauda de a ocoli măsurile de securitate ale platformei RaaS-IS, de a sustrage informații despre alți utilizatori;
  • încercarea de fraudă sau frauda de a copia platforma RaaS-IS și de a o reproduce în întregime sau în parte;
  • crearea de conturi multiple pentru aceeași persoană fizică;
  • realizarea de acțiuni care afectează buna funcționare a serviciilor platformei;
  • realizarea de alte acțiuni care pot fi considerate abuzuri.

UAIC, în cazul când consideră de cuviință, vă poate bloca contul, utilizarea serviciilor sau folosirea oricăror altor servicii ale noastre de care beneficiați, sau să scoată și să șteargă orice material din cadrul serviciilor, pentru orice motiv sau fără motiv. UAIC poate de asemenea, oricând dorește și fără a da socoteală, să întrerupă furnizarea serviciilor, sau a unei părți a lor, cu sau fără nicio notificare prealabilă.

Orice încetare a accesului dumneavoastră la serviciile platformei RaaS, conform oricărei reguli din prezentul Regulament, poate fi efectuată fără o avertizare anticipată, și luați la cunostință și sunteți de acord că UAIC poate dezactiva sau șterge imediat contul dumneavoastră din cadrul platformei RaaS și toate informațiile în legătură cu acesta și/sau să interzică orice acces ulterior la serviciile RaaS-IS. Mai mult, UAIC nu va fi răspunzătoare față de dumneavoastră sau orice terță parte în orice mod, pentru interzicerea și/sau ștergerea contului și a accesului la serviciile puse la dispoziție prin intermediul platformei RaaS-IS.

RESPONSABILITATE

UAIC nu are obligația legală de a verifica informațiile salvate sau furnizate în cadrul aplicațiilor de către utilizatorii acestora și nu poate fi trasă la răspundere pentru pagubele directe sau indirecte cauzate de aceste informații. Ați luat la cunoștință și sunteți de acord cu faptul că singurul responsabil pentru continuțul informațiilor salvate pe platforma RaaS-IS  și furnizate prin intermediul acesteia sunt în totalitate responsabilitatea dumneavoastră.

UAIC nu are obligația legală de a controla informațiile oferite de utilizatori, disponibile în platformă.

Afirmați în mod expres ca ați luat la cunoștință și sunteți de acord că UAIC  nu va fi răspunzătoare pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la: nerealizare de profit, posibilități de folosire, date sau alte pagube (chiar dacă UAIC a fost înainte informat de posibilitatea apariției unor asemenea pierderi), rezultând din:

  • utilizarea sau imposibilitatea utilizării serviciilor RaaS-IS;
  • acces neautorizat sau deteriorarea transmisiilor sau datelor;
  • declarații sau acțiuni a oricărei terțe părți asupra serviciilor RaaS-IS;
  • orice altă problemă legată de serviciile RaaS-IS.

Declarați în mod expres că înțelegi și că sunteți de acord cu următoarele afirmații:

  • utilizarea serviciilor RaaS-IS se face pe propria răspundere. Serviciile sunt furnizate pe principiul "așa cum sunt" sau "așa cum sunt disponibile";
  • UAIC nu oferă nici o garanție că:
    • serviciile vor împlini toate cerințele tale;
    • serviciile vor fi neîntrerupte, la timp, sigure sau fără erori;
    • rezultatele ce se vor putea obține din folosirea aplicaţiei/aplicaţiilor ce fac parte din platforma RaaS-IS și a serviciilor puse la dispoziție vor fi corecte sau de încredere;
    • orice eroare de program va fi corectată.

CONFIDENȚIALITATE

Fiecare parte recunoaște importanța informației confidențiale aparținând celeilalte părți.

Fiecare parte va păstra confidențialitatea tuturor informaţiilor confidenţiale ale celuilalt obtinuţe în legatură cu aceste clauze. Niciuna dintre părti, fără acordul prealabil scris al celeilalte, nu va divulga sau nu va face disponibilă nici o informaţie confidenţială către alte persoane, nu se va folosi de acestea în beneficiul propriu, în afara celor avute în vedere de către aceşti termeni.
 Obligaţiile fiecarei părti în conformitate cu această clauză vor continua şi dupa încetarea acestor clauze. În consecință, fiecare parte va proteja astfel de informații confidențiale de la dezvăluirea către terțe părți, folosind același grad de atenție ca și pentru informațiile sale proprii.

UAIC garantează pentru confidențialitatea datelor introduse de către dumneavoastră în platforma RaaS-IS.

EXONERAREA DE RĂSPUNDERE
 
 Dacă închiderea platformei RaaS-IS va fi cauzată de motive independente de voinţa noastră, nu vom fi raspunzatori de eventualele daune pe care vi le-am pricinui. Dacă inchiderea s-ar face din vointa noastra, vă vom anunţa public.
 Dacă adresele dumneavoastră de e-mail sunt valide şi funcționale, vă vom anunţa din timp pe aceasta cale.
 În nici un fel sau situaţie nu vom fi responsabili pentru nici o daună (inclusiv exonerare de raspundere pentru întreruperi de activitate şi pierderi de date) pricinuită de sau în legatură cu utilizarea platformei RaaS-IS chiar dacă noi am cunoscut sau ar fi trebuit să cunoaştem posibilitatea apariţiei unor astfel de pierderi. Astfel, nu avem obligaţia sa vă înştiinţăm despre pericolele care vă pândesc.
 

PRELUCRARAREA DATELOR PERSONALE

În ceea ce privește datele cu caracter personal pentru a căror prelucrare Părțile acționează în calitate de operatori independenți, fiecare stabilindu-și scopul și mijloacele prelucrării, fără concursul celeilalte părți, ambele Părți își vor respecta obligațiile ce le revin conform Regulamentului (UE) 679/2016 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, precum și conform tuturor reglementărilor legale, aplicabile în materia prelucrării datelor cu caracter personal.

Fiecare dintre Părți va prelucra datele cu caracter personal ale reprezentanților legali sau conventionali ai partilor – inclusiv cele menționate în documentația analizată în procesul de inițiere a relației contractuale, diversi imputerniciti, angajați, colaboratori, persoane de contact celeilalte Părți care au calitatea de „persoane vizate",  pentru încheierea și executarea prezentului Contract, pe parcursul perioadei de desfășurare a acestuia, iar ulterior încetării Contractului, pe perioada necesară conform prevederilor legale referitoare la prescripție și pe perioada necesară pentru respectarea oricăror alte prevederi legale.

În situația în care este necesară prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate în alte scopuri decât în vederea încheierii și executării prezentului Contract, Părțile se vor informa, în scris, înainte de această prelucrare, cu privire la scopul/scopurile ulterioare de prelucrare, precum și cu privire la orice informații relevante, în conformitate cu Regulamentul UE nr. 679/2016, pentru a putea lua măsurile ce se impun, după caz.

Datele cu caracter personal ale persoanelor vizate, furnizate în cadrul prezentului Contract, pot fi comunicate, dacă este cazul și numai în condițiile legii, instituțiilor publice, instanțelor de judecată, partenerilor contractuali și/sau entităților afiliate ale Părților. Părțile se obligă să se asigure că această dezvăluire se va face conform tuturor cerințelor legale aplicabile în materie, inclusiv privind informarea și obținerea acordului (dacă acesta din urmă este necesar conform legii), astfel încât Părțile să poată prelucra datele cu caracter personal primite în scopul executării prezentului Contract.

Obligația de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal, ce incumbă fiecărei Părți cu privire la prelucrarea datelor persoanelor vizate, va fi îndeplinită, de fiecare Parte pentru reprezentanții proprii, conform cerințelor legislației din materia protecției datelor.

Părțile sunt ținute să prelucreze datele cu caracter personal primite de la cealaltă Parte, într-un mod responsabil, cu respectarea principiilor legate de prelucrarea datelor cu caracter personal conform prevederilor Regulamentului UE nr. 679/2016.

Părțile se obligă să implementeze toate măsurile, necesare în mod rezonabil, pentru a se asigura că persoanele prin care se realizează activitățile de prelucrare de date cu caracter personal (persoanele desemnate în cadrul operatorului să prelucreze date cu caracter personal) sunt informate despre activitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal, că aceste persoane vor respecta toate cerințele și instrucțiunile privind prelucrarea datelor cu caracter personal și că s-au angajat să păstreze confidențialitatea privind datele cu caracter personal, conform prevederilor Regulamentului UE nr. 679/2016.

În situația în care părțile realizează prelucrarea datelor cu caracter personal prin persoane împuternicite de operator, părțile se obligă să aleagă doar persoane împuternicite care oferă garanții suficiente pentru punerea în aplicare a unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, astfel încât prelucrarea să fie efectuată în conformitate cu prevederile Regulamentului UE 679/2016 și să asigure protecția drepturilor persoanelor vizate ale căror date sunt prelucrate astfel.

Părțile se obligă să pună în aplicare măsuri tehnice si organizatorice adecvate pentru asigurarea unui nivel de securitate corespunzător riscurilor privind drepturile și libertățile persoanelor vizate, prelucrate în vederea executării Contractului de servicii. Aceste date vor fi prelucrate cu luarea măsurilor necesare împotriva distrugerii sau pierderii accidentale a datelor, precum și împotriva formelor ilegale de prelucrare. De asemenea, Părțile se obligă și să revizuiască periodic aceste măsuri.

În situația unei încălcări a securității datelor cu caracter personal, Părțile vor notifica acest lucru autorității de supraveghere competente și persoanei vizate, în termenele și condițiile impuse de Regulamentul UE nr. 679/2016.

Părțile se obligă să se informeze și să coopereze, într-un termen rezonabil, pentru a putea investiga, remedia și diminua efectele unei încălcări a securității datelor persoanelor vizate și să ia toate măsurile ce se impun în situația unei încălcări a securității datelor cu caracter personal, conform Regulamentului UE nr. 679/2016.

Părțile se obligă să se asigure că pun în aplicare măsurile necesare ca urmare a unor modificări viitoare ale legislației privind protecția datelor, în termenele prevăzute de aceasta.

Părțile nu vor transfera datele cu caracter personal ale persoanelor vizate, comunicate în cadrul prezentului Contract, către o țară terță sau o organizație internațională, fără ca transferul să îndeplinească cerințele legale pentru protecția datelor cu caracter personal. În situația în care se dorește realizarea unui transfer al datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate, comunicate în cadrul prezentului Contract, către o țară terță sau o organizație internațională, Partea care transferă astfel datele cu caracter personal își va îndeplini obligația de informare a persoanei vizate ale cărei date fac obiectul transferului, precum și toate obligațiile legale privind acest tip de transfer, pe care le are în calitate de operator, conform Regulamentului UE nr. 679/2016.

Prelucrarea datelor cu caracter personal persoanelor vizate este necesară în vederea încheierii și executării prezentului Contract, refuzul de a furniza aceste informații conducând la imposibilitatea încheierii și executării prezentului Contract.

 

Condiții privind etica în cercetare

Utilizatorul respectă prevederile Legii nr. 206/2004 privind buna conduită în cercetarea științifică, dezvoltare tehnologică și inovare, cu modificările și completările ulterioare precum și celelalte reglementări de etică specifice domeniului de cercetare.




UNIVERSITATEA "ALEXANDRU IOAN CUZA" din IAȘI
RaaS-IS POC – SMIS: 124759
http://raas-is.uaic.ro
​Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Competitivitate 2014-2020
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro